НОВИНИ

Шоуто на "Фрийлийдърс" - хит в Австрия

Кой каза, че клакьорките са само красиви момичета - този въпрос задават група австрийци, които от няколко години показват, че танците с помпони не са запазена марка за нежния пол. Още за Фрийлийдърс - както се наричат момчетата, и за провокацията им...

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:41, 29.12.2018
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Провокативни, иновативни, смели - това са малка част от коментарите за отбора мъжки клакьорки "Фрийлийдърс". Много ентусиазъм, малко хитове от 80-те и щипка забавни елементи като тиранти и ленти за глави - и представлението е готово.

Анди Майер - Бонбончето: "Стана ясно, че имаме нужда от дрехи, които да показват мъжествеността ни по един различен начин - тесни и блестящи панталони, гети - препратка към 80-те години и акробатиката. Идеята беше всичко да е доста прилепнало, и се получи".

Всъщност програмата на момчетата е доста силова и сложна. Изисква подготовка и координация. Младежите работят активно по усъвършенстването ѝ. Наред с веселата и забавна част обаче, те имат и сериозни намерения - да разрушат половите стереотипи и разкрият традиционната мъжественост в друга светлина.

Ромед Фелдерер - Ромо: "Отзивите са страхотни! Хората много се забавляват на представленията ни. Но си мисля, че сме нещо като затворено общество - на хора, които искат да видят това. Мнозина не го правят, защото им е странно мъже да са облечени по този начин, да се държат така. А идеята ни е да накараме хората да се замислят как точно трябва да се държи един мъж - така ли да е облечен? Така ли да танцува?"

Не крият страстта си към танците и клакьорството. Вече имат и международни изяви и с радост си спомнят как зала от 4 000 души е припявала на изпълненията им. Но казват, че ще са щастливи ако са накарали поне двама души са променят представите си за тесните панталони, танците и мъжествеността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишен шофьор без книжка е с опасност за живота след катастрофа
17-годишен шофьор без книжка е с опасност за живота след катастрофа
Русенец направи макет на средновековния замък в Червен от бъркалки за кафе
Русенец направи макет на средновековния замък в Червен от бъркалки за кафе