НОВИНИ

Свидетели с нови разкрития по дело срещу Волен Сидеров

Нови разкрития по делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище Варна преди две години. Употреба на алкохол и размяна на нецензурни думи са в основата на скандала, заяви днес в съдебната зала един от бившите членове на Атака и свидетел по делото - Гален Монев. Сидеров е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 5 г. затвор. Докато Сидеров беше в съдебната зала, парламентът свали имунитета му по още два случая за хулиганство.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:10, 17.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Пред съда, бившият член на Атака Гален Монев разказа, че още на летище София Волен Сидеров и съпартийците му си поръчали алкохол.

Гален Монев, бивш член на партия Атака: "Какво пи? Водка с доматен сок, а в самолета уиски."

Според Монов, инцидентът на летище Варна е провокиран от нецензурните думи, отправени от Сидеров към един от пътниците.

Гален Монев, бивш член на партия Атака: "Ключовата реплика я казах в залата тук не искам да я казвам. - Перифразирайте я? - Беше, че от партия Атака няма да позволим на никой да се подиграва с нас."
Волен Сидеров, лидер на партия Атака: "Аз такава реплика не съм казвал. Свидетелите лъжат."

Според лидера на Атака, делото е политическа поръчка.

Волен Сидеров, лидер на партия Атака: "Все повече си личи, че тогава в нощта е бързано да бъдат събрани показания, които да ме уличат в нещо. Имаме пътници от самолета, които в два часа през нощта отиват да ги вземат от вкъщи, за да дават показания все едно е станал терористичен акт, все едно някой е взривил атомната централа."

Докато Волен Сидеров беше в съда, депутатите свалиха имунитета му по 2 други досъдебни производства. Първият случай е от 2011-та в Батак, за изтръгнати от Сидеров кабели на озвучителната уредба при отбелязването на годишнина от Априлското въстание. Вторият е от 2013-та, за нападение на журналист на телевизия „Скат" - станал известен като „Извини се, бе".

При дебатите в залата, от БСП заявиха, че едва ли свалянето на имунитета на Сидеров е най-важната тема в момента и съзряха зад това други цели.

Янаки Стоилов - депутат от ПГ на "БСП - лява България": "Групата на Атака трябва да бъде държана на къса каишка, за да може когато е необходимо тя да бъде аташирана към мнозинството или към вземането на някакво решение."
Атанас Атанасов - депутат от ПГ "Реформаторски блок": "Уважаеми г-н Стоилов, това се казва демагогия. Тази процедура в Народното събрание от кого се инициира? По искане на главния прокурор. А когато тук в пленарна зала на второ четене се гледаше Закона за промяна в Конситуцията, гласувахте убедено червено."

Депутатите от Атака не бяха в пленарната зала по време на гласуването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа замезва на #SofiaMezi
Дядо Коледа замезва на #SofiaMezi
Първолаците ще учат азбуката по нов метод
Първолаците ще учат азбуката по нов метод