НОВИНИ

Правният отдел на НС проверява отстраняването на Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята, че отстраняването му от председателското място на парламентарната група на "Обединени патриоти" нарушава коалиционното споразумение и правилника за работа на парламентарните групи в Народното събрание.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:40, 11.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Сидеров поиска от Цвета Караянчева да обяви за нищожно решението за новото ръководство на групата и представи конкретни документи, с които се аргументира за това искане.

Предлага утре от 15.00 часа да се събере политически съвет на "Обединени патриоти". Настоява също и премиерът Бойко Борисов да свика коалиционен съвет на голямата коалиция.

В отговор председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че е възложила на Правния отдел да проучи в детайли възражението на Сидеров и да даде заключение, след което тя ще вземе отношение.

Междувременно стана ясно, че Красимир Каракачанов има предварително уговорени ангажименти извън София, а Валери Симеонов ще е извън България. При това положение Каракачанов и Симеонов няма да могат да се отзоват на поканата на Волен Сидеров за заседание на малката коалиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 са вече жертвите след бурята в Халкидики, над 100 души са ранени
7 са вече жертвите след бурята в Халкидики, над 100 души са ранени
Пожар избухна в ТЕЦ край Москва
Пожар избухна в ТЕЦ край Москва