НОВИНИ

Сигнал за купуване на гласове в Плевен

На балотаж в Плевен днес се изправят досегашният кмет, издигнат от инициативен комитет - Георг Спартански и сегашният областен управител - Мирослав Петров от ГЕРБ.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
09:35, 03.11.2019
Чете се за: 03:22 мин.
У нас

На балотажа в Плевен се очаква оспорвана битка, защото разликата между двамата кандидати не е голяма.

Днес изборният ден в Плевен започна спокойно, но късно снощи ОИК получи жалба от една политическа сила, че в жилищен комплекс "Сторгозия" представители на криминалния контингент от Враца купували гласове за единия от кандидатите. Полицията е започнала работа по случая. ОИК сигнализира и прокуратурата, очакваме и нейните решения. Кандидатът, срещу когото е сигнала пък каза, че всичко това е един черен пиар.

Извършени са проверки и по ромските махали, включително и в село Буковлък и по неофициална информация има четирима задържани.

От ОИК забраниха строго да се включват охранителните камери в секциите, за да се опази по този начин тайната на вота. Иначе избирателите тук са 115 000. Интересно е, че между двата тура 16 младежи получиха право да гласуват на изборите. Днес в Община Плевен кмет избират и 6 села, 11 села пък вече избраха своите управници.

Миналата седмица ви показахме едно интересно село Гривица. Днес там също има балотаж.

В село Гривица на първия тур имаше цели 9 кандидати за кмет, най-много в общината след град Плевен. Двама от тях стигнаха на балотаж и днес отново ще се състезават. Задаваме на хората от селото въпроса - защо толкова много кандидати, с какво ги привлича постът? Казват - селото е голямо с близо 1600 души, освен това е много близо до Плевен и има много политически партии тук.

Робертин Николов е един от седемте кандидат-кметове, който не успя да отида на балотаж.

Робертин Николов, кандидат за кмет на Гривица от първия тур: Защото всеки си помисли, че може да бъде кмет, гледайки предишните години всеки си помисли, че може нищо да не прави и да си получава заплатката. Ама то не става така.

Каквато и да е причината да се кандидатира, новият кмет ще се изправи пред много проблеми за решаване. Най-належащия: "няма вода, непрекъснато я спират заради повреда в инсталацията", "непрекъснато има аварии от ВИК, канализацията е за смяна, тъй като е на много години".

Хората тук се оплакват и от боклуците, които затрупват селото и от обрасло с бурени гробище. Спомнят си и годините, когато развивали туризъм и тук пристигали по 30 рейса с румънски туристи на ден. Сега, музеят- костница, посветен на румънските войни, дали живота си за Плевен, пустее. Така че за бъдещия кмет, един от деветима, работа ще има предостатъчно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Видин балотажът е Ценков срещу Ценков
Във Видин балотажът е Ценков срещу Ценков
Университетска болница Александровска отбелязва 140-ата си годишнина
Университетска болница "Александровска" отбелязва 140-ата си годишнина