НОВИНИ

Сигнал за мъртва риба в Белославското езеро

Зрители на БНТ сигнализираха за мъртва риба в Белославското езеро и по двата бряга на канала, който го свързва с Варненското езеро. Те изпратиха и снимки, които потвърждават факта. Наш екип провери сигнала, вижте.

bnt avatar logo
от М. Малева
16:29, 23.05.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Първи мъртвата риба са забелязали жители на Белослав, които пътуват с ферибота. Те предполагат, че причина са отпадните води от близките животновъдни ферми, които се изливат в канала, свързващ Белославското и Варненското езеро.

Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Не съм експерт в тази област, не мога да кажа каква е причината, от която е измряла рибата. Най-вероятно може да е от недобросъвестно заустване от различни обекти в плавателния канал.

Жители на Белослав заявиха, че масово измиране на риба има всяка година по това време на годината и най-вероятната причина е цъфтежът на водораслите. Експерти от Басейновата дирекция във Варна са установили, че водата в Белославското езеро е с променен червеникаво-кафяв цвят, но източник на замърсяване не е открит. Няма и разлив на нефтопродукти. Направеният физико-химичен анализ на водата показва, че няма отклонения. Очакват се резултатите от микробиологичниия анализ, както и становището на екоинспекцията в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият арменски премиер предпочита предсрочни парламентарни избори наесен
Новият арменски премиер предпочита предсрочни парламентарни избори наесен
​Тежка катастрофа между автобус на градския транспорт и ТИР на АМ Тракия
​Тежка катастрофа между автобус на градския транспорт и ТИР на АМ "Тракия"