НОВИНИ

Силата на аюрведа

Аюрведа - тази древна индийска медицина - се разпространява много бързо в България. Отдавна вече присъства в най-престижните болници в света. У нас вече имаме аюрведа клиника и все повече лекари в тази област. В какво е силата на аюрведа - пред камерата на БНТ разказа един от световноизвестните индийски лекари - д-р Дебасиш Пахари.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
16:06, 07.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Аюрведа на санскрит означава знание, наука за здравето и дълголетието. Следите ѝ водят преди повече от 5000 години преди Христа. Оттогава са и сборниците с древни рецепти, които стават все по-актуални днес за обременения от съвременното ежедневие човек. Аюрведа лекува човека като цяло. Основен подход е пречистването от токсини, които организмът сам не може да изхвърли.

д-р Пахари: И тези, които се интересуват от аюрведа, и тези, които не се интересуват, всъщност я използват. Те използват рецепти с куркума, джинджифил, а те са лечебни средства. Това е аюрведа.

- Казвате, че самият живот е аюрведа. Какви болести можете да лекувате?

Всяка болест. В древните времена са описани и ракът, и автоимунните заболявания, както и имунната недостатъчност... Имаме много добри резултати при артрит, кожни болести, стомашно-чревни проблеми, кашлица, простуда... А българските ни колеги са на много високо ниво.

Доктор Пахари, който е световно признат авторитет в тази област, се срещна тук с нашите аюрведа лекари и с колегите си от Военно-медицинска академия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Европейският съюз трябва да се развива балансирано
Румен Радев: Европейският съюз трябва да се развива балансирано
Разкопките на нос Свети Атанас продължават с тракийски находки
Разкопките на нос Свети Атанас продължават с тракийски находки