Силен сезон за Сандански

За Коледа тук са дошли над 1500 гости от България, Гърция, Израел и Русия. Резервациите за Нова година са направени още преди месец, а в хотелите са обявени от 15 до 20% отстъпки.

от Добрина Грачанлиева
преди 4 години
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Гръцката реч,която звучеше до прeди 3-4 години около празниците в Сандански вече я няма, защото туристите от южната съседка са мното по-малко. Заради финансовата криза и намалените заплати, гръцките туристи пазаруват много по-скромно, отчитат търговците от курортния град.

В зависимост от категорията на хотелите цените за 3 нощувки в двойна стая с включена храна са от 250 до 500 лева. Туристи от Израел, които пристигат всяка година за Коледа казаха, че държат хотелът, в който ще останат да е луксозен.

В част от хотелите празнични пакети за туристи не са обявени.

Снежана Мицева - рецепционист в хотел: "Цената на стаята ни е 80 лева, двойка стая със закуска и ползват релакс център, в който има джакузи, сауна и парна баня".

За да се върнат отново туристите - важно е храната да бъде прясна и вкусна, казаха хотелиери.

Снежана Мицева: „Предлагаме барбекю предимно в нашия рестонат, не толкова наблягаме на готвените ястия и предлагаме много специалитети с риба".

Заради чистия въздух и минералните извори, гости от Русия са направили резервации в хотелите за две седмици.

Анастасия Василева - собственик на магазин и туроператор: ”Привлекателно е, че всички хотели разполагат с басейни с минерални води, тези лекувити води са известни на всички и навсякъде и това е основното".

Много от гостите ще останат в града и за Нова година. Цените на тридневните новогодишни пакети, които предлагат хотелите са от 500 до 700 лева.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени