Силен туристически сезон на север от Шабла

Прогнозите за слаб туристически сезон не засягат местата за почивка на север от Шабла, където няма големи хотелски комплекси, но къмпингите и плажовете са пълни. В село Крапец дори е трудно да обслужат всички желаещи.

от Петър Дойкински
преди 7 месеци
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Основните посетители са румънските туристи, които са избрали къмпинга заради уединението с природата и спокойствието.

Диана, Румъния: Хората са тук с децата си, цялото семейство. Не са толкова шумни и всичко е хубаво. Обичам това място от първия ден.
Ели: Бани, топла вода има винаги. Едно време нямаше, дълги години. Условията са чудесни.

От години хората в селото срещат проблем заради липсата на обособени зони за свободно къмпингуване. Това нанася щети за хиляди левове на общините и на регистрираните места за нощувки.

Иван Иванов, управител на къмпинг "Крапец": Тези, които са избрали този начин на къмпингуване отвън, искат постоянно всичко да им е без пари. В също време мачкат оградата да влязат, да се изкъпят без пари, да използват санитарните контейнери с гореща вода.

През следващата година ще влязат в сила промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Според тях, палатки, кемпери и каравани ще могат да се разполагат само в изрично определени зони. Това лято все още важат досегашните правила за настаняване сред природата.

Топ 24
Най-четени