НОВИНИ

​Силна буря удари югозападната част на Пелопонес

Средиземноморска буря с тропически характеристики удари югозападната част на Пелопонес, донасяйки ветрове от 90 километра в час, поройни дъждове и разбиващи се вълни в иначе спокойните крайморски общности като Метони, Финикунда, Корони и по-на север към административния град Каламата, предава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
14:15, 29.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
​силна буря удари югозападната част пелопонес

Очаква се бурята да засегне островите в Йонийско море, докато прекосява останалата част от Пелопонос в течение на деня, преди да удари източните части на страната и до донесе дъжд и силни ветрове над Евбея, Атика и Спорадийските острови. Вълните може да достигнат до височина от девет метра в района на остров Китира, предупреждават властите.

Бурята, която някои нарекоха „Зорбас“, се очаква след това да се насочи към Егейско море, удряйки Цикладските острови и Крит. Метеоролозите от Гръцката национална обсерватория заявиха, че бурята е по-слаба в събота, отколкото е било очаквано в петък, но предупредиха че условията въпреки това ще бъдат сурови.

Властите от гражданската защита съветват жителите и посетителите на районите, които са по пътя на бурята, да не шофират в лоши метеорологични условия и да не участват в ненужни дейности на открито. Те издадоха предупреждения и срещу плаване, а също така забраниха на всички фериботи и други кораби да напускат пристанищата на Атика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа катастрофа на американски боен самолет F-35
Първа катастрофа на американски боен самолет F-35
Александър Вучич: ​Летището в Ниш ще бъде главното летище в Сърбия
Александър Вучич: ​Летището в Ниш ще бъде главното летище в Сърбия