COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Симеон Сакскобургготски: Предсрочни избори не бива да ни плашат

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски коментира политическата обстановка у нас. Според него предсрочни избори не бива да ни плашат. Въпреки това смята, че за предпочитане са изпълнените мандати, каквито са били при неговото управление и тези на Сергей Станишев и Иван Костов. По думите на Симеон Сакскобургготски не си заслужава да се акцентира прекалено много на оставките, защото ги има и в много по-зрели и стари демокрации от нашата.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:22, 20.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Когато нещо звучи като нестабилност или има опити за такава, това се отразява винаги в и в чужбина. Така Симеон Сакскобургготски коментира политическата обстановка в страната. Според него полезният ход е да се гледа в по-общ план и да се разбере какво стои зад дадени ходове.

Симеон Сакскобургготски: Не трябва да гледаме нещата на парче или когато новината е „топла", а винаги в перспектива.

Според бившия премиер не е невъзможна смяна на модела на управление у нас, за което настояват част от протестиращите, но това може да стане само ако мнозинството от българите го искат. Той не пожела да коментира отношенията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, но подчерта, че "Дондуков" 1 и 2 могат да работят много добре в синхрон, стига да има желание и от двете страни.

Симеон Сакскобургготски: Пак се връщам към моите 4 години. С президента Георги Първанов имахме чудесен контакт. Независимо от мнението и вижданията на всеки от нас.

Заедно с транспортния министър Росен Желязков, Симеон Сакскобургготски валидира пощенска марка за 100-годишнината от коронацията на цар Борис III. Тиражът на изданието е 6000 броя.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Президентът на Кипър обсъди у нас съвместните проекти с България
Президентът на Кипър обсъди у нас съвместните проекти с България
Отвъд границите - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота
"Отвъд границите" - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота