Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на Обединените патриоти. Начело застават Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО, а "Атака" остава без ръководни постове в групата на Патриотите. От партията на Сидеров определят смяната като нарушение на коалиционното споразумение. ВМРО и НФСБ смятат, че това е формалност.

Повече за труса в малката коалиция и застрашено ли е управлението, както твърди Волен Сидеров - вижте от председателя на НФСБ Валери Симеонов, който гостува в студиото на Сутрешния блок на БНТ1.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Става въпрос за една формална промяна, която финализира един процес, който продължава вече две години. Реално, няма съвместен общ живот в групата. Нормално и естествено беше да се опитаме да направим някакво оздравяване, да имаме общи позиции, с общи законопроекти, така че да направим тази група действаща парламентарна сила.

Надявам се следващия вторник "Атака" да са си взели поука и да дойдат на заседанието. Затова вчера научиха от председателя на НС за случилото се - просто на заседанието нямаше никой от тях, обясни Симеонов.

Не сме се чули с Волен Сидеров след решението, допълни той.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Истината е, че има сериозни проблеми. Те са показателни не само от отделните изявления, основно на лидера на "Атака", но и това, че много често в зала по един и същ законопроект, по един и същ въпрос, се гласува противоречиво. Тази група, за съжаление не работи. Ще изнеса един факт, тъй като г-н Сидеров ни предизвиква. Направихме една справка за присъствието и гласуванията му в зала - до 14 февруари той е присъствал в пленарна зала 4% от времето на заседания.

Постоянно в обществото се насажда тезата, че бизнесът ще яхне политическия живот чрез подставени партии, на които ще плаща да защитават неговите интереси. В България не е така - политиката язди бизнеса, обясни Симеонов. Най-силните фигури са икономическите субекти, допълни той.

Вижте целия разговор с Валери Симеонов във видеото!

Волен Сидеров вече не е председател на ПГ "Обединени патриоти"

Волен Сидеров вече не е председател на ПГ "Обединени патриоти"

Промени в ръководството на Парламентарната група на Обединени патриоти. Волен Сидеров вече не е председател на групата. Начело застават Валентин Касаб...