COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Водна стена на улица "Граф Игнатиев" стана хит в социалните мрежи

Водната каскада се намира точно до мемориална плоча, посветена на българските учители, но няма нищо общо с нея, обясниха пред "По света и у нас" от КТ "Подкрепа".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
16:42, 27.03.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Водна стена на улица Граф Игнатиев стана хит в социалните мрежи

Черен паметник на столичната улица "Граф Игнатиев" се превърна в новия хит в социалните мрежи.

Много от читателите веднага го сравниха с мемориална плоча, посветена на фалиралата Корпоративна търговска банка, която се намира в близост до него.

Интернет беше залят от снимки на монумента, поставен на площад "Джузепе Гарибалди" пред централата на синдикалната организация "Подкрепа". Стената е облицована с черен мрамор и е опряна в паметна плоча, посветена на българските учители. Потърсени за коментар от синдикалната организация обясниха, че нямат нищо общо със съоръжението.

От Столична община казаха за "По света и у нас", че паметникът всъщност е водна стена с чешмичка и част от проекта за обновяване на тази част на града. Каскадата, по която тече вода е избрана между други проекти още през 2013 г. от художествено-творчески съвет и авторитетно жури. От общината обясниха още, че към проекта е и поставянето на пейки и други градски съоръжения.

В момента продължава ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" като се очаква да бъдат подменени за втори път и ограничителните съоръжения, поставени между пешеходната зона и трамвайните линии, тъй като няколко жители на столицата вече пострадаха след спъване в тях.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Тодор Кантарджиев за коронавируса: Положението не е толкова опасно, никой не ни слуша
Проф. Тодор Кантарджиев за коронавируса: Положението не е толкова опасно, никой не ни слуша
Отвъд границите: Аделина Марини: Европа е моят начин на живот
"Отвъд границите": Аделина Марини: Европа е моят начин на живот