НОВИНИ

Сингапур се готви трескаво за срещата между Тръмп и Ким Чен-ун

Еуфория и трескава подготовка в Сингапур за историческата среща между лидерите на Съединените щати и Северна Корея. Доналд Тръмп и Ким Чен-ун ще се срещнат на 12 юни. Американският президент заяви, че в Сингапур ще бъде постигната "голяма сделка".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:43, 11.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

След месец, южноазиатският финансов център ще събере на една маса лидерите на Съединените щати и Северна Корея. Изборът на мястото не е случаен. Сингапур отдавна си е спечелил славата на добър организатор на международни форуми.

Известен е с неутралитета си и с перфектните мерки за сигурност. Определян е като едно от най-безопасните места в света. Сингапур е и от малкото държави, които поддържат добри дипломатически отношения със Северна Корея.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: На 12 юни в Сингапур ще се срещна с Ким Чен-ун, за да търсим мир и сигурност за света, за целия свят. Ще сключим голяма сделка за целия свят, за Северна Корея, за Южна Корея, за Япония, за Китай.

Еуфорията от предстоящата среща вече завладява жителите на Сингапур.

Дори и да има неудобства по време на срещата, заслужава си Сингапур да е домакин. Заради ролята, която ще изиграе за световния мир.

Срещата в Сингапур е водеща в световните медии, но не и за Северна Корея. Медиите там все още не съобщили, че на 12 юни Ким Чен-ун ще разговаря с президента на Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български училища се включват днес в инициативата Розите на България
Български училища се включват днес в инициативата "Розите на България"
В Гърция се срещат представители на Балканите и Вишеградската група
В Гърция се срещат представители на Балканите и Вишеградската група