НОВИНИ

Сингапур се подготвя за срещата между Тръмп и Ким Чен-ун

Сингапур се подготвя за историческата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. Обособени са няколко специални зони. Сингапур се смята за неутрален, затова може да е приятел с всеки, обяснява местен наблюдател.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:50, 07.06.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света

От 10 до 14 юни в Сингапур ще има няколко специални зони. Те включват центъра на островния град-държава, където са външното министерство, американското посолство и няколко хотела. Северна Корея има тук посолство от 1975 година. За Съединените щати Сингапур е голям търговски партньор.

Защо Сингапур беше избран за място на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен ун, обяснява местен анализатор.

Хари Са, анализатор в Сингапур: Външната политика на Сингапур е, че страната може да е приятел с всеки. Сингапур не вярва, че трябва да си принуден да избираш между две сили. Точно затова страната е нещо като неутрална зона за срещи.

Историческата среща ще се проведе в хотел Капела на остров Сентоса. В превод името значи мир и спокойствие. Взети са всички мерки за сигурност. Експлозивите и оръжията по принцип са забранени в азиатската държава.

Хари Са, анализатор в Сингапур: Сентоса е остров край бреговете на Сингапур. Има лимитиран брой входове и ще бъде достатъчно изолиран от останалата част на страната. Това е добре за сигурността.

Във връзка със срещата Сингапур налага ограничения във въздушното си пространство на 11,12 и 13 юни. От самолетите ще се изисква да намаляват скоростта и да спазват ограничения при използването на пистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебати в НС за бъдещето на АЕЦ Белене, протест отвън
Дебати в НС за бъдещето на АЕЦ "Белене", протест отвън
Русе ще може да се наблюдава от панорамна площадка с бинокли
Русе ще може да се наблюдава от панорамна площадка с бинокли