COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Сириец се взриви на музикален фестивал в Германия (обобщение)

Според властите става дума за умишлено предизвикана експлозия от 27-годишния сириец, на когото е било отказано убежище в страната.От германското министерство на вътрешните работи съобщиха, че мъжът е трябвало да бъде депортиран в България.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
15:23, 25.07.2016
Чете се за: 00:51 мин.
По света
Сириец се взриви на музикален фестивал в Германия (обобщение)

Експлозията се е случила около 22 часа местно време по време на музикален фестивал, в центъра на Ансбах, където има и американска военна база. По думите на очевидци ситуацията е била много тежка.

Томас Дебински, очевидец: Минах покрай младежкия център и изведнъж чух силен, ама наистина много силен шум, експлозия. В първия момент бях шокиран, не знаех какво е, побягнах наобратно. След това реших да видя какво става и дали не мога да помогна. След това видях хора да тичат срещу мен. Определено имаше паника!.

От мястото са били евакуирани повече от 2 500 души. Вече са известни подробности за атентатора.

Йоахим Херман, министър на вътрешните работи на Бавария: Имаше ужасно бомбено нападение, тук в Ансбах. Знаем, че това е бил сириец, който е искал убежище, опитал се е да влезе на музикалния фестивал. Не е успял. И след това, близо до входа, е взривил бомбата, която се е намирала в раницата му. Това го е убило и е ранило най-малко 12 души. Състоянието на трима от тях е сериозно.

Силите на реда още не са сигурни дали основната цел на нападателя е била да се самоубие или убие други хора. Няколко часа по-рано сириец уби една жена и рани още двама с мачете в Ройтлинген. Според разследването той също е искал убежище в Германия. Вероятно става дума за престъпление от страст, пояснява полицията. Междувременно беше арестуван 16-годишен афганистанец по подозрение за участие в атентата в Мюнхен, при който загинаха 9 души.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
С музика от Антарктида - Теодосий Спасов и Християн Цветков
С музика от Антарктида - Теодосий Спасов и Християн Цветков
Осигуряват места за къмпинги в горите
Осигуряват места за къмпинги в горите