НОВИНИ

Ситуацията в Пловдив се нормализира след пороя и наводненията

Ситуацията в Пловдив към 7.00 часа е коренно различна от това, което беше през нощта, съобщава нашият кореспондент в региона Деница Торньова. Обстановката се нормализира. Пътищата в града са проходими. Вижте повече във видеото от директора на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 03.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Тази нощ стотици шофьори попаднаха буквално във воден капан. Само до полунощ са подадени 950 сигнала за наводнени обществени сгради и къщи. Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Хората в социалните мрежи се напътстваха от къде да минават.

Пред нашата камера директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков заяви, че цяла вечер екипите на пожарна безопасност от Пловдив, Кърджали и столична дирекция са действали на територията на град Пловдив.

Сега градът е проходим, подлезите също.

Все още много хора се нуждаят от помощ. Местата, където е трябвало спешно да се прати техника, са се отводнявали цяла нощ. В момента има още много обекти за отводняване, но те не са от обществен интерес - а са предимно мазета на жилищни сгради.

Една от критичните ситуации е била наводненият склад с готова продукция на хлебозавод "Хебър". Освен наводненията е имало и два пожара. Цели квартали в града са останали без ток.

Вижте повече във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето през юни: Докога ще продължат валежите?
Времето през юни: Докога ще продължат валежите?
Теменужка Петкова ще присъства на енергийна среща на високо равнище в Белград
Теменужка Петкова ще присъства на енергийна среща на високо равнище в Белград