НОВИНИ

Няма бедстващи хора по пътищата в Североизточна България

Тежка зимна обстановка - ниски температури и очаквани нови валежи. Над 100 души са извадени от закъсали коли през изминалата нощ в Добричко. Спешна помощ от хемодиализа е оказана на 167 души. Ситуацията в Североизточна България е най-сложна.

bnt avatar logo
от Ива Колева
18:15, 27.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Военнослужещите от сухопътните войски успяха да спасят бедстващи хора в Община Никопол. Акцията по разчистван на снега тази нощ е продължиха цели 9 часа. Вятърът в Североизточна България започна да намалява, валежите от сняг намаляват, а бедстващи хора няма, предаде нашият кореспондент в Русе Ива Колева.

Училищата са затворени заради тежката зимна обстановка и учениците са в дървена ваканция до 1-ви март. Във всички населени места има ток и вода.

Тази нощ е имало закъсали пътници в село Семерджиево, които в последствие са били настанени в кметството. През деня временно беше обявено бедствено положение в Общините Сливо поле и Борово, но по-късно днес то беше отменено.

В сила е частично обявено бедствено положение в Община Главиница на Силистренска област, където 4 населени места остават откъснати, а в над 10 населени места има проблеми

Добрич

Постепенно се нормализира обстановката в Добрич. Почти всички основни пътнища са проходими. Затворена остава отсечката от Добрич до Крушари. Временно пропусквателните пунктове на входно-изходните артерии не се затварят, защото се очаква влошаване на обстановката. Електрозахранването на всички населени места е възстановено.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шипченската епопея през погледа на опълченеца Стефан Кисов
Шипченската епопея през погледа на опълченеца Стефан Кисов
Борисов за ЧЕЗ: Не само, че не участваме, нямаме отношение по тази тема
Борисов за ЧЕЗ: Не само, че не участваме, нямаме отношение по тази тема