НОВИНИ

Ситуацията в Столипиново се нормализира след акцията на МВР

През последните два дни на територията на Областната дирекция на МВР Пловдив се проведе специализирана акция за притежание и търговия на наркотици. В пловдивския квартал Столипиново са задържани четирима мъже, иззет е половин килограм хероин. В Асеновград също има един арестуван наркодилър.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:48, 01.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Въпреки че пред нашата камера жители на Столипиново заявиха, че срещу тях е упражнено полицейско насилие в прокуратурата няма подадени жалби за причинени телесни повреди и материални щети.

Николай Чунчуков, кмет на район „Източен": Това е била една акция за залавяне на лица, които са извършили криминални деяния и нямам информация да е имало нещо по-съществено или да е имало напрежение. Просто малко повече хората са по-темпераментни и са се струпали, но това не означава че е имало напрежение.

Според Албена Костадинова от социална фондация „Инди Рома" не бива подобни криминални сюжети да са причина всички представители на един квартал да се идентифицират с извършителите и техните деяния.

Албена Костадинова, социална фондация „Инди Рома": Едва ли не цял етнос се поставя под един знаменател и ето виждате ли сега всички роми са и наркоразпространители, над тия хора, които са хванали, знаете че стоят покровители и те не са роми.

Очаква се прокуратурата да внесе в съда мерките на трима от задържаните. Четвъртият мъж, който беше задържан преди два дни, е разпитан като свидетел и освободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​#Европа отново в ефира на БНТ
​#Европа отново в ефира на БНТ
С какво ще помогне новата пътна агенция за намаляване на катастрофите
С какво ще помогне новата пътна агенция за намаляване на катастрофите