НОВИНИ

Скандал ГЕРБ - БСП в парламента, наказаха Нинова със забележка

Скандал в парламента между ГЕРБ и БСП. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева наказа със забележка лидера на БСП Корнелия Нинова.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:04, 05.09.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Скандалът се разрази по време на четене на декларации от парламентарната трибуна. Първи Вежди Рашидов от ГЕРБ отправи обвинение към Корнелия Нинова, като я нарече "парламентарна манекенка, която се снима с мъките на хората". В отговор тя заяви, че тази декларация е доказателството, че парламентът се е изчерпал.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП за България": 17 души убихте, днес трябваше да им решим проблема. Няма закон за пътищата.
Вежди Рашидов, председател на комисията по култура и медии в НС: Тука се каза една тежка обида. Обвини се една парламентарна група като убийци. Недопустимо е! Спрете да яхвате болките на хората. Спрете! Стига сте се снимали с болни, ощетени хора! Кой в България не съжалява за смъртта на тези невинни хора? Вие ли сте единствената? Вие ли сте единствената, която жали от сутрин до вечер? Всички страдаме! Аз не съм убиец, г-жо Нинова! И не съм и крадец.
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Г-жо Нинова, предвид на изказването Ви, Вие отправихте обвинение към една цяла парламентарна група и милион и сто избиратели, затова аз съм принудена да Ви накажа по чл. 156, т. 2 за забележка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков е задържан за 24 часа
Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков е задържан за 24 часа
Каракачанов: Не знам дали трите оставки ще влязат в парламента
Каракачанов: Не знам дали трите оставки ще влязат в парламента