НОВИНИ

Скандал около почетната награда на Ален Делон в Кан

Ален Делон отговори на вълната от критики срещу него и присъдената му почетна награда в Кан. Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми, отговори звездата, оказала се в в центъра на скандал на започналия престижен кинофестивал. Делон ще получи почетната Златна палма за творчеството си, но петиция с хиляди подписи призовава организаторите да преосмислят решението. В петицията, критиците на Делон го наричат "расист, хомофоб и женомразец".

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 15.05.2019
Чете се за: 00:39 мин.
Още

На 83 години Ален Делон е под прицела на движението "Жени и Холивуд", които го обвиняват в насилие срещу жени.17 000 подписа са против награждаването на Делон. Протестът е и заради изказвания на актьора срещу нежния пол, хомосексуалистите и имигрантите. В Кан бяха принудени да дадат обяснение.

Тиери Фремо - директор на кинофестивала в Кан: Не връчваме на Ален Делон Нобел за мир, а почетна Златна палма за актьорската му кариера. Делон е казвал неща и има право да изразява мнения, с които аз лично не съм съгласен.

Делон беше нападнат от движението и заради признание , че е удрял жени. "Плесницата мачестко поведение ли е?" пита той в интервю от миналата година и отговаря: "Да, трябва да съм бил мачо, но и аз съм получавал плесници от жени."

Потърсен по телефона във връзка с петицията, секс символът на френското кино уточни, че не се интересува от гей бракове, но повтори позицията си, че е против осиновяване от тях. Целта на петицията срещу него е събирането на 19 000 подписа.

Самураят на френското кино се чуди, защо тя се е появила точно сега. Делон казва още, че никой не може да оспори кариерата му, независимо дали го харесва.

Звездата от "Гепардът" ще бъде награден в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майски сняг в някои райони на Балканите
Майски сняг в някои райони на Балканите
​Започва строителството на електропровод между Марица Изток и Бургас
​Започва строителството на електропровод между "Марица Изток" и Бургас