НОВИНИ

Хазяин едва не уби наемателка в Амстердам

Потърпевшата е туристка от Южна Африка, а извършителят - домакинът ѝ от наетата чрез масово използвания сайт Airbnb квартира.

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 10.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Видео в социалните мрежи показва разправията между мъж и жена на площадка в жилищна сграда, блъскането и падането на жената по стълбите. Мъжът после се спуска към нея, чува се и как заръчва на някого да повика линейка.

Според холандската преса, апартаментът е бил нает от група от четири жени. В събота, денят на инцидента, те трябвало да освободят жилището в 11.00 часа, а в 12.30 още били там. Това предизвикало гнева на собственика, той изхвърлил вещите на гостенките, а после се стигнало и до блъскането. Жената била приета в болница, но вече е изписана. Тя е подала оплакване срещу холандския домакин и той е бил задържан, срещу него ще бъдат повдигнати обвинения.

Южноафриканска фотографка, която в момента има изложба в Амстердам, и е приятелка на жертвата, в социалните мрежи намекна за расистки мотив, защото жената е тъмнокожа. Популярната компания за отдаване и наемане на туристически подслон предложи помощ и заплаши да свали завинаги собственика от платформата си с адреси в Амстердам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 1000 са земните трусове в Македония за по-малко от месец
Около 1000 са земните трусове в Македония за по-малко от месец
1,5 милиона лева дава Столичната община за програма Култура 2018
1,5 милиона лева дава Столичната община за програма "Култура" 2018