НОВИНИ

Скандал за корупция разтърси управляващата партия в Италия

Огромен скандал разтърси Движение "Пет звезди" - една от партиите в управляващата коалиция в Италия. Председателят на общинския съвет в Рим беше арестуван за корупция. Марчело Де Вито беше ключова фигура на партията в местната власт. Според обвинението той e вземал подкупи от строителни предприемачи срещу разрешения за големи обекти. Арестувани са още двама предприемачи и адвокат.

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:30, 20.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Движение "Пет звезди" изключи обвинения от редиците си. Мигновената реакция демонстрира нетърпимост към корупцията.

Луиджи ди Майо, вицепремиер и лидер на Движение "Пет звезди"

За мен Марчело дe Вито е вън от Движение "Пет звезди". Той може да се защитава както желае, но на километри от нас. Ние никога не сме мислили да променяме душите на хората, но реагираме за 30 секунди и изхвърляме всеки, които иска да ни окаля.

Обвиненията срещу Марчело Де Вито са свързани с проекта за нов стадион на футболния клуб "Рома". Смята се, че той е вземал подкупи от шефа на строителната компания Лука Парнаси. Той беше задържан при първите разкрития през юли, заедно с още девет души. Стадионът трябваше вече да е готов, но строежът дори не е започнал. Смята се, че Де Вито е получавал подкупи и за други обекти. "Няма място за корупция в Рим" написа във Фейсбук кметът Вирджиния Раджи. Тя беше избрана с обещания за честност и положи усилия за справяне с редица проблеми на италианската столица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия и Нова Зеландия в конфликт с Ердоган заради негово изказване
Австралия и Нова Зеландия в конфликт с Ердоган заради негово изказване
Прокуратурата: Най-вероятно мотивът за убийството в Ботевград е ревност
Прокуратурата: Най-вероятно мотивът за убийството в Ботевград е ревност