НОВИНИ

Скандинавските авиолинии САС отменят над 1200 полета в понеделник и вторник

Скандинавските авиолинии САС обявиха, че отменят над 1200 полета в понеделник и вторник заради стачка на пилотите си в Дания, Норвегия и Швеция, която вече засегна стотици хиляди пътници, съобщава Ройтерс.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:48, 28.04.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
скандинавските авиолинии сас отменят 1200 полета понеделник вторник

Пилотите настояват за компенсации за орязването на заплатите си и загубата на част от социалните си придобивки - мерки, предприети през 2012 г. заради лошото финансово състояние на авиокомпанията по това време.

Стачката на летците започна в петък и за три дни засегна около 70% от полетите и наруши плановете на 170 000 души. Авиокомпанията предложи да компенсира с алтернативни полети пътниците, които искат да се приберат по-бързо у дома. Някои от пътниците обаче се оплакаха в социалните мрежи, че не могат да се свържат с авиопревозвача за информация за отменените си полети.

САС, който е съвместно притежание на шведското и датското правителство, заяви, че е готов да поднови преговорите с пилотите, но предупреди – ако изпълни всичките им искания, то това ще има тежки финансови последици за компанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица
Ансамбълът по художествена гимнастика спечели злато в Баку
Ансамбълът по художествена гимнастика спечели злато в Баку