НОВИНИ

Склад за дрехи горя до Казичене

Голям пожар избухна в склад за дрехи край София близо до Казичене и вдигна на крак десетки огнеборци. Пострадали няма. Допълнително напрежение се създаде и защото в непосредствена близост до мястото се намира бензиностанция. Вътрешният министър Валентин Радев дойде на мястото. Чистотата на въздуха в района е в нормите и няма опасност за гражданите заради задимяването.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:27, 15.07.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Огромният черен дим се виждаше от километри разстояние от различни квартали на София. Сигналът за пожара е подаден малко след 10 часа сутринта на телефон 112. На мястото веднага са дошли няколко пожарни.

Охранители са сред първите, които сигнализират за пожара. Пред БНТ те казаха, че са видели само пушек и пламъци.

Десетки метри разстояние и малка метална ограда делят горящата сграда от съседната бензиностанция, където на работа по това време е Красимир.

Красимир Методиев: Първо се чу „бум“, излязох, чух трясък, видях че гори. И се обадих на шефа ми, тя и шефката дойде, почнахме на пръскаме, да мокрим.
БНТ: Обезопасихте ли всичко?
Красимир Методиев: Да, всичко е под контрол.

На помощ идват и още хора.

Бях в селото и видях пламъците. Сега се опитваме да овладеем положението, мокрим навсякъде.
Виждате и вятърът накъде се движи, всички хора могат да са спокойни, че за бензиностанцията няма никаква опасност.

12 пожарни се бориха с пламъците.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Добре беше, че няма никой вътре, засега поне, пожарникарите вече са влезли вътре с бутилки, проверили са. Хубавото е, че е събота и никой не е обслужвал склада. Но вътре дрехите били в найлонови пликове, стелажи имало пластмасови, и всичко това, което го виждате са изгаряния на тези пластмаси и покривните конструкции. Опасността е и за пожарникарите, аз също ги помолих и да внимават. Опитваме се, виждате в дясно, да не се предаде огънят някъде настрани, тъй като времето е топло, но ме увериха, че няма опасност да се предаде на съседни сгради.

Наемателите на склада за дрехи втора употреба не смятат ,че пожарът е причинен умишлено. Не можеха да кажат на каква стойност е изгорялата стока.

Велимир Бояджиев: Трябва да оценим щетите, сега пристигаме, както виждате, пожарът още гори. БНТ: Някой заплашвал ли ви е? Какво е вашето обяснение? Велимир Бояджиев: Не, според мен нещо много тривиално се е случило, едва ли е умишлено, не ми се иска да го мисля даже.

Според наемателите на склада, стоката е била застрахована. Причините за пожара тепърва ще се разследват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермерски пазар и празник на минералната вода по случай празника на Банкя
Фермерски пазар и празник на минералната вода по случай празника на Банкя
Една година от опита за преврат - какво се промени в Турция?
Една година от опита за преврат - какво се промени в Турция?