НОВИНИ

Скопие отхвърли предложението за извънредна среща на Съвместната комисия

Северна Македония отхвърли предложението за извънредна среща на Съвместната комисия в края на август. Ръководителят на Комисията от Скопие проф. Драги Георгиев смята, че провеждането на срещата е нецелесъобразно заради почивния сезон.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:02, 04.08.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
скопие отхвърли предложението извънредна среща съвместната комисия

„Против сме извънредна работна среща, защото съвпада с отпуските. Самият аз излизам в отпуск от 15 август и много членове на Комисията също са в отпуска. Преди редовната среща не приемаме извънредна. Редовната среща ще се състои на 12 и 13 септември“, заяви пред Телевизия 24 историкът.

Предложението за извънредната среща е направено от проф. Ангел Димитров, който е съпредседател на Комисията от българска страна.

По време на визитата на българския премиер Бойко Борисов, която се състоя на 1 август, министър-председателите на двете страни настояха да се ускори работата на Комисията и да се намери решение на актуалните въпроси.

„Искането да се търси веднага решение на въпроса за Гоце Делчев с цел да бъде удовлетворена нечия политическа необходимост, може да повлияе отрицателно на работата на комисията“, подчертава Драги Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощен трус от 6,3 по Рихтер разлюля Фукушима
Мощен трус от 6,3 по Рихтер разлюля Фукушима
Възрастен мъж изчезна край Лакатник, от ПСС прекратиха издирването му
Възрастен мъж изчезна край Лакатник, от ПСС прекратиха издирването му