НОВИНИ

Слаба избирателна активност и липса на търговци на гласове в Криводол

Слаба избирателна активност и тотална липса на търговци на гласове завари тази сутрин наш екип в ромския квартал на град Криводол. Махалата има славата на добре разработен изборен пазар, но сега хората бяха разочаровани, че я няма традиционната агитация с кебапчета, курбани и пари на ръка.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
13:29, 06.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Хора, които не пожелаха да застанат пред камерата, коментираха, че макар вотът да е задължителен, няма да гласуват, защото не са получили никаква оферта за тези избори.

Обикновено до обед малцина идват до урните. Причините са различни, някои хора предпочитат да си свършат къщната работа през почивния ден, но други все още се ослушват дали ще дойдат търговците. Местните коментираха, че борсата с гласове зависи от вида на изборите – най-много и най-високи са офертите за местния вот, следвани от парламентарния.

Николай Атанасов, набюдател:
Самите хора вече трябва да се осъзнаят, докъде водят тези неща. Не става с покупко-продажба, сами виждат, това води до съда, до затвора, до мизерията.

Но тъй като изборният ден едва започва, предстои да видим дали наистина на търговията с гласове в Криводол й се вижда краят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бар в Париж пробва нагласите преди изборите в САЩ
Бар в Париж пробва нагласите преди изборите в САЩ
Опашка от чакащи да гласуват във Франкфурт
Опашка от чакащи да гласуват във Франкфурт