COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Отбелязваме 94 години от смъртта на земеделския лидер Александър Стамболийски

За подкрепа на дребните и средни земеделски производители се обявиха присъстващите на традиционния събор в историческата местност "Янини грамади" край село Славовица. Те се събраха, за да отдадат почит към земеделския лидер Александър Стамболийски, който е убит на днешния ден преди 94 години.

от Деница Торньова
17:07, 11.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Според "Обединените земеделци", малките производители трябва да са защитени и да получават по-големи субсидии, защото селското стопанство е гръбнакът на българската икономика. Те се обявиха за ограничение на площите, които могат да се обработват или взимат под наем.

На възпоменателния събор председателят на партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева подчерта, че Александър Стамболийски пророчески е видял създаването на Европейския съюз и трябва да бъде пример за днешните политици.

Петя Ставрева – председател на ПП "Обединени земеделци": Той създава много училища по време на земеделското управление, което е един от националните ни приоритети днес и тъй като предстои председателство на България на Европейския съюз един от уроците, които можем да научим е именно това България да бъде активна, да се развива и да насърчава можещите, да подкрепя развитието на дребните и средни производители. Все идеи, които са актуални и днес.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината