Шофирането с превишена скорост е най-често допусканото нарушение от шофьорите на тежкотоварни автомобили. А все по-малко са водачите, които управляват превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества. Само за последната седмица са санкционирани 540 водачи в Кюстендилска област при последната проверката на полицията по линия TISPOL.

От полицията в Кюстендил казаха, че засилени проверки на леките, тежкотоварните автомобили и автобусите ще се правят целогодишно, а екипите ще бъдат позиционирани на възлови места, където най-често водачите си позволяват да нарушават закона за движение по пътищата.

Най-често шофьорите нарушават правилата в населените места, където има въведени ограничения на скоростта.

Жителите на селата в района на главен път Е 79 настояват за по-строг контрол, защото зачестяват случаите с блъснати пешеходци.

Често катастрофи стават на моста автомагистрала „Струма", край Дупница, където е въведена временна организация на движението заради пожара, при който пострада пътното съоръжение. Причината е, че водачите не се съобразяват с въведените ограничения.

Ивайло Паунов, ОД на МВР- Кюстендил: Има достатъчно пътни знаци, бализи, сигнализирано е, че пътят има обход. Но водачите не съобразяват поведението си с тази организация.

От полицията съветват шофьорите да бъдат по-толерантни на пътя и да спазват правилата за движение.

Вижте повече в прякото включване на Ирина Николова в Сутрешния блок на БНТ