В късния следобед днес ще стане ясно дали и какви обвинения ще бъдат повдигнати на задържаните при вчерашната акция на ДАНС в Регионалната дирекция на Автомобилна администрация - Пловдив. От прокуратурата заявиха, че сред арестуваните има служители на ДАИ, които за момента са задържани за 24 часа, по закона за МВР. Според източници на БНТ - арестувани са 7 души, а разследването срещу тях е за корупционни схеми в големи размери.

Работният ден в поделението на автомобилната администрация в Пловдив тази сутрин започна нормално. Отделът за транспортни лицензи, за който вчера се твърдеше, че е бил затворен след акцията на ДАНС, също приемаше граждани.

Ивелина Ковачева - служител в ДАИ- Пловдив: Не е бил затворен и не сме оторизирани да даваме каквато и да било информация.

Служителите отказаха да кажат дали временно изпълняващият длъжността директор на ДАИ- Пловдив Ана Генова, която според неофициална информация е сред задържаните, днес е на работното си място.

В момента идваме на работа, не знаем кой е на работа и кой не.
А как работите като не знаете кой е на работа и кой не?
Ние сме деловодство, ние обслужваме граждани.

Има задържани, колко хора липсват?
Ивелина Ковачева - служител в ДАИ- Пловдив: Нямаме информация

Граждани, които вчера сутринта не са били обслужени заради акцията на ДАНС, днес дойдоха отново...

Вчера когато дойдох и един от служещите тук показваше една бележка , работа с клиенти след 13 часа. После разбрах, че са ги арестували.
Не е редно, да, живеем в нормална държава , доколкото разбрах подкуп е имало.

Няма напрежение в подразделението на ДАИ-Пловдив след арестите, заявиха служители.