НОВИНИ

След акцията в Столипиново: Четирима арестувани при сделка с хероин

Четирима арестувани при полицейска операция в пловдивския квартал Столипиново. Конфискуван е половин килограм хероин. По време на акцията снощи е възникнало масово напрежение, при което се е наложила намесата на специализирани полицейски сили. Хора от квартала твърдят, че служителите на реда са превишили правата си. Случаят даде повод на ВМРО да поискат от ДАНС проверка на общински съветник от квартал Столипиново. Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, разпространи позиция, в която подчертава, че действията на полицията показват необходимостта от пълно прилагане на закона с цел защита на живота и здравето на българските граждани.

bnt avatar logo
от Росица Колева
16:02, 31.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

При акцията цивилни служители на Криминална полиция извършили арестите пред квартално заведение, в което в този момент се празнувал рожден ден. Гостите на празника се притекли на помощ на арестуваните и обградили криминалистите и ги заплашили със саморазправа.

Галина Андреева, зам.-окръжен прокурор: Това е наложило и намесата на специални полицейски сили, които пристигайки на място, са върнали излезлите от заведението обратно вътре с цел да не се пречи на действията по разследването.

И от полицията, и от прокуратурата са категорични, че няма превишаване на полицейските правомощия. Според местните хора обаче униформените ги обиждали, удряли и изпочупили заведението.

В последствие хора от ромската махала в Асеновград получили обаждания от Столипиново, че скоро кварталът им ще бъде нападнат. Притеснени жители на Асеновград подали сигнал на тел 112.

Галина Андреева, зам.- окръжен прокурор: Сигналът е бил незабавно проверен от полицейски служители и е било установено, че такива действия никой не извършва и не възнамерява да извърши. С каква цел са правени такива обаждания смятам, че всеки може сам да си направи изводите.

Днес от ВМРО поискаха ДАНС да повери общинския съветник от Столипиново Айри Мурад, присъствал на снощните събития.

Александър Сиди, народен представител от ВМРО: Да събереш група срещу полицията и да излезеш най-отпред, да се саморазправяш с полицията според мен и според нас от ВМРО е грубо погазване на законите.

Общинският съветник Мурад отхвърли обвиненията и заяви, че се е опитвал да потуши напрежението.

Айри Мурад, общински съветник: Никой не е звънкал в Асеновград, просто момчетата бяха възмутени от тази реакция на полицията, щото без нищо влизат вътре в заведението и удрят хората вътре.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че изцяло подкрепя законовите действия на пловдивската полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на рибари в Черноморец
Протест на рибари в Черноморец
12 вече са жертвите на арктическия студ в САЩ
12 вече са жертвите на арктическия студ в САЩ