COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

След атаката в Страсбург: Строги проверки на границата между Франция и Германия

Два дни след атентата на коледния базар в Страсбург, несигурността сред населението в целия елзаски регион остава. Заподозреният атентатор още не е заловен. На границата между Франция и Германия се извършват строги проверки. Междувременно и прокуратурата във Федералната република образува производство срещу предполагаемия извършител. Издирването продължава с апели към обществеността той да не бъде доближаван, защото е опасен.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
18:34, 13.12.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Къде е Шериф Шекат? Това се питат не само във Франция, но и в Германия, а и в Швейцария. Рецидивистът с общо 27 провинения е получил позвъняване от номер във Федералната република преди да започне да убива в Страсбург. Възможно е да преминал близката граница и да се укрива в Германия. Браздата между двете държави в момента се охранява от снайперисти.

Бернхард Калк: Почти три часа ми отне да чакам, за да измина два километра до границата. Затова паркирах и тръгвам пеша. Остават ми още два километра до работата.
;

- Малко е страшно, но разбираме.

- Нормално, нямаме избор. Дано да го хванат.

Адвокатът, който го е защитавал пред съда в Германия през 2016-та, казва че не е открил радикални тенденции в предполагаемия атентатор. Направило му впечатление обаче, че държал на религиозния си начин на живот - не близвал алкохол и не вкусвал свинско месо.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Седми случай на коронавирус в Хърватия
Седми случай на коронавирус в Хърватия
Тази неделя В кадър по БНТ 1: Трудният път към върха - филм за Атанас Скатов
Тази неделя "В кадър" по БНТ 1: "Трудният път към върха" - филм за Атанас Скатов