След атентата пак концерт в зала "Батаклан" в Париж (ОБЗОР)

Близо 20 000 души аплодираха музикантите от групите "Eagles of Death Metal" и U2 в Париж.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
преди 4 години
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Американската група "Eagles of Death Metal" се върна на парижка сцена, за първи път след атентата в зала "Батаклан" на 13-ти ноември.

При стрелбата тогава загинаха 90 души, сред които търговският представител на групата и трима души от звукозаписната й компания. Рокерите от Калифорния се включиха в концерта на ирландската група U2.

Близо 20 000 души аплодираха музикантите от групите "Eagles of Death Metal" и U2 в Париж. И двете групи бяха във френската столица на 13-тi ноември.

Атентатът в зала "Батаклан" беше по време на концерт на американците от "Eagles of Death Metal".

Снощи двете групи изпяха заедно песента "Властта е на народа". Станалата вече световно известна калифорнийска формация беше поканена от U2.

Боно, солист на U2: Те са наши братя , наши колеги трубадури. Преди три седмици бяха ограбени на тяхната сцена и искаме да им предоставим нашата.

Публиката беше впечатлена.

Давид Фернандес: Както каза Боно, това е добра терапия за групата, беше много емоционален момент.

Членовете на "Eagles of Death Metal" не скриха вълнението си пред зала "Батаклан", където хората продължават да остават цветя и послания в памет на жертвите на нападението там. Музикантите оцеляха като по чудо.

Те обещаха да бъдат първите, които ще изнесат концерт във ремонтираната зала, най-рано след година.

Франция призова партньорите си от Европейския съюз да ускорят приемането на мерки за пресичане на финансирането на екстремистки групировки.

Топ 24
Най-четени