НОВИНИ

След бурята: Паднали дървета и наводнени пътища

Сравнително спокойна е оперативната обстановка на територията на страната след започналата буря с гръмотевици, съобщиха от МВР.

бурята паднали дървета наводнени пътища
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 27.04.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

На телефон 112 са постъпили 14 съобщения, предимно за паднали дървета и клони. Най-много сигнали има от област Плевен, където са наводнени пътни участъци, както и три сгради. Съобщения за щети има и от Кюстендил, Дупница, Петрич, Сандански и София.

Министерството на вътрешните работи предприе редица превантивни дейности, свързани с динамична метереологична прогноза. От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" бяха изпратени предупреждения и указания за предприемане на мерки до областните управители и кметовете на общини. Създадена е организация за оказване на съдействие на местната власт, при необходимост.

Извършва се наблюдение на критичните точки от пътната и водна инфраструктура и за осигуряване на непрекъсната информация за тяхното състояние, уточняват от МВР.

;

По информация на БГНЕС силната буря и градушка, придружена с гръмотевици са нансли сериозни щети в Гълъбово. Поразени са четири електропровода . От силния вятър са съборени 6 стълба с високо напрежение във водите на язовир „Розов кладенец“. Без ток часове бяха няколко населени места, но авариите вече са отстранени.

Аварирането на електропроводите е довело до временно преустановяване на част от преноса на произведената електроенергия от ТЕЦ „Брикел“. Екипи от Стара Загора, Пловдив и Хасково работят за отстраняване на щетите. Работи се по резервна схема, за да бъде възстановен преносът на произведената електроенергия от ТЕЦ „Брикел“ възможно най-бързо .От дъжда са наводнени и две къщи

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благодатният огън пристигна в България
Благодатният огън пристигна в България
Борисов: Да посрещнем Великден с вярата, че сме способни на още много добри дела
Борисов: Да посрещнем Великден с вярата, че сме способни на още много добри дела