След Индия циклонът Фани удари и Бангладеш

Циклонът Фани – една от най-мощните стихии, удряла Индия от десетилетия, навлезе на територията на Бангладеш, оставяйки след себе си пътека от разрушения, съобщава Агенция Франс прес.

от БНТ
преди 10 месеци
Чете се за: 00:48 мин.
По света
След Индия циклонът Фани удари и Бангладеш

Заради превантивната масова евакуация на живеещите на пътя на бурята, беше избегната голяма загуба на човешки живот, съобщиха местните власти.

Според полицията в Бангладеш преди Фани да прекоси границата буреносните ветрове и проливни дъждове са коствали живота на девет души.

Над 1,6 милиона души са настанени във временни подслони в Бангладеш. Към момента най-малко 36 населени места са изцяло наводнени. Местни реки излязоха от коритата си заради проливните дъждове, а високите вълни по крайбрежието заляха по-ниско разположените села.

Силата на Фани намаля до тропическа депресия с навлизането й във вътрешността на континента. Въпреки това силата на ветровете се запазва от над 70 километра в час, а проливните дъждове се очаква да продължат.

;

Броят на загиналите в Индия от мощния циклон "Фани", който удари вчера източния щат Одиша, се увеличи от трима на осем души, съобщи телевизия NDTV.

Циклонът връхлетя от Бенгалския залив. По-рано бе съобщено, че властите на Одиша са евакуирали над 1 млн. жители. Те са настанени във временни лагери. В източна Индия бяха отменени 220 влака, закрито бе летището в град Бхубанешвар, спрени бяха полетите от летището в Калкута. Заради бедствието бяха отложени предизборни митинги, включително на премиера Нарендра Моди и на главния министър на щата Западна Бенгалия Мамата Банерджи. В момента в Индия текат избори, които се провеждат на 7 етапа. Те започнаха миналия месец и ще приключат в края на май.


Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени