COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

След изборите: Искане за касиране и обвинения за неверни твърдения

14 папки с доказателства за нарушение на изборите занесе Мая Манолова в общинската избирателна комисия. Тя твърди, че има тежки нарушения, свързани с избирателните списъци, с изборните протоколи, с бюлетините и броенето им, както и с организацията на изборния процес.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:05, 11.11.2019
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
Мая Манолова: Тежки злоупотреби с гласовете на столичани не трябва да бъдат оставени без последствия, затова внасяме тази жалба, за да бъдат разобличени изборните нарушения, изборните фалшификации. Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ.

От ГЕРБ обвиниха Манолова, че използва езика на омразата и внушението. Категорични са, че като най-голямата и отговорна партия няма да позволят да са постоянен обект на твърдения, които не отговарят на истината.

Цветомир Паунов, ГЕРБ: Давността за Костинброд още не е изтекла. Да видяхте автобуси с двойни дъна? Чудовищни манипулации - изнасят се бюлетини, бюлетини се карат в чужбина, вотът ще бъде подменен. Но тези същите приказки ние сме ги слушали от същите хора, които днес като загубили изборите в София търсят своето оправдание.

Днес жалби в избирателната комисия внесоха и трима кандидати от БСП, неспечелили изборите в София - за район Люлин, Красна Поляна и Искър. Кандидатът за Искър е предоставил днес в министерски съвет и службите записи за опонента си, които така и не стана ясно защо са изпратени точно на него.

Борис Цветков: 18 записа от видеокамера, на които се вижда как кандидатът за кмет, моят опонент в район Искър, през целия изборен ден на 3-ти се договаря с ромски тартори, криминално проявени хора, хора с присъди.

Опонентът Иво Цеков отрече обвиненията.

Иво Цеков, избран за кмет на район Искър: Абсолютно ще окажа всякакво и пълно съдействие по изнесените така твърдения в не знам и аз как да го нарека... в ситуацията, в която пред дома ми, на десет метра от дома ми, където ходя всеки ден, съм заснет.

Междувременно и премиерът Бойко Борисов коментира искането за касиране на изборите с думите, че не го интересува.

Бойко Борисов: Те имат 15 съветници, ГЕРБ имат 27, кое да е по-честно в София.
Аз искам за президент касиране на изборите , ама той му свърши мандата вече.

Бойко Борисов каза, че не е сериозно да се иска касиране и отново честити на всички победители.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
 11 849 деца в София искат на градина. Тръгват от утре
11 849 деца в София искат на градина. Тръгват от утре
Президентът връчи националния флаг на 28-та българска антарктическа експедиция
Президентът връчи националния флаг на 28-та българска антарктическа експедиция