Роднини, близки, приятели и колеги се простиха с военните пилотите Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, които загинаха при инцидента с хеликоптер край летище Пловдив. Посмъртно пилотите бяха повишени в чин майор.

Пловдив

Двамата загинали летци бяха изпратени с пълен военен церемониал.

Веселина Димова: Съдба, това се нарича съдба. Това беше неговия живот, неговата мечта. Въпреки мъката си аз съм горда с брат ми, това е капитан Стоян Неделчев.
Димитър Цирков - Авиационна база-Крумово: Призванието им беше да спасяват хора. Те дадоха живота си за това. Загубата е голяма за всички.
подполк. Лазарин Лазаров - транспортна авиационна група "Враждебна": Да останат така в нашите сърца и души. Познаваме се от 90-та година, с Пламен Пантилеев сме съвипускници, добри хора, с тези думи... това мисля да си човек в днешно време е най-важното.

Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при падането на вертолет по време учение в района на авиобаза Крумово в понеделник. Причините за тежкия инцидент се разследват, а резултати се очакват до месец.

Работи се по всички версии, най-вероятната е техническа неизправност на машината. Пантилеев и Неделчев са били опитни пилоти с дългогодишен стаж и стотици часове във въздуха. От началото на годината обаче нальотът на двамата е бил доста малък.

© снимки: БТА
Двама военни загинаха при катастрофа на хеликоптер край авиобаза „Крумово“

Двама военни загинаха при катастрофа на хеликоптер край авиобаза „Крумово“

Военнотранспортен хеликоптер Ми-17 с борден номер 417 се разби при неясни причини край авиобаза Крумово около 20:30 ч. тази вечер. На борда са се нами...