НОВИНИ

След катастрофата край летище Пловдив: Погребаха двамата пилоти с военни почести

Роднини, близки, приятели и колеги се простиха с военните пилотите Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, които загинаха при инцидента с хеликоптер край летище Пловдив. Посмъртно пилотите бяха повишени в чин майор.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
17:25, 15.06.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Двамата загинали летци бяха изпратени с пълен военен церемониал.

Веселина Димова: Съдба, това се нарича съдба. Това беше неговия живот, неговата мечта. Въпреки мъката си аз съм горда с брат ми, това е капитан Стоян Неделчев.
Димитър Цирков - Авиационна база-Крумово: Призванието им беше да спасяват хора. Те дадоха живота си за това. Загубата е голяма за всички.
подполк. Лазарин Лазаров - транспортна авиационна група "Враждебна": Да останат така в нашите сърца и души. Познаваме се от 90-та година, с Пламен Пантилеев сме съвипускници, добри хора, с тези думи... това мисля да си човек в днешно време е най-важното.

Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при падането на вертолет по време учение в района на авиобаза Крумово в понеделник. Причините за тежкия инцидент се разследват, а резултати се очакват до месец.

Работи се по всички версии, най-вероятната е техническа неизправност на машината. Пантилеев и Неделчев са били опитни пилоти с дългогодишен стаж и стотици часове във въздуха. От началото на годината обаче нальотът на двамата е бил доста малък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: И политиците тренират
ДРУГИТЕ новини: И политиците тренират
Мълния падна в близост до кметството в Калофер (ВИДЕО)
Мълния падна в близост до кметството в Калофер (ВИДЕО)