След катастрофата с Лютви Местан: Състоянието на пострадалите е стабилно

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на лидера ДОСТ Лютви Местан и да реши дали ще поиска удължаване на ареста му във връзка с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

от Красимир Ангелов
преди 11 месеци
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Засега от прокуратурата се въздържат от всякакви изявления и информация по хода на разследването. Местан още е в ареста на районното в Кърджали, където беше задържан вчера след тежката катастрофа, която стана вчера по обед на разклона за село Загорско край Кърджали. Автомобилът на Лютви Местан удари движеща се по главния път кола. При инцидента пострадаха и родителите на починалото бебе, и другото им 9-годишно дете. Пробата за алкохол на Лютви Местан е отрицателна.


проф. Тодор Черкезов - директор на МБАЛ - Кърджали: Състоянието най-общо може да се обобщи като стабилно. Направени са всички необходими изследвания на детето, майката и бащата и се установява, че детето е с контузии по главата и десния глезен, но е в добро общо състояние, в съзнание. При майката има контузни рани. Бащата е настанен в травматологичното отделение предвид това, че има една контузия на кръста и спукан първи поясен прешлен. Лютви Местан също е прегледан в спешното отделение след катастрофата, но при него няма сериозни увреждания. Неговото състояние е стабилно и не се налага хоспитализация.
Топ 24
Най-четени