След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха постигане на кворум в НС

Премиерът Бойко Борисов свика тази сутрин Съвета на управляващата коалиция. ГЕРБ и Обединените патриоти обсъдиха начините за осигуряване на необходимия кворум в парламента. Вижте повече подробности от прякото включване на Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
преди 1 година
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Да бъде защитен българският парламентаризъм, който се руши активно от БСП - около тази теза се обединиха Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Волен Сидеров, председател на ПГ "Обединени патриоти": Решихме да действаме така, че парламентаризма няма алтернатива, че да отсъстваш от НС не е решение, дори когато си опозиция. Смятаме, че по-правилното и по-доброто е да приемаме закони да придвижване темите, които хората очакват от нас. И може би това ще стане по-делово и по-спретнато в отсъствието на БСП.
Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната: Това, което обсъдихме, е да съгласуваме законодателните си програми и да стегнем дисциплината, да не разчитаме на БСП, които играята на варинта "иди ми-дойде ми" и смята, че през парламентаризма могат да си правят предизборната кампания за евроизборите или за предстоящите местни избори. Ако те са решили да си вървят по свой сценарий, в края на краищата, това си е техен проблем.
Цветан Цветанов, предс. на ПГ на ГЕРБ: Самата БСП, по начина, по който прави своята политика, те се дистанцират от реалниа парламентаризъм. Това означава, че БСП не знам дали ще участва в следващи парламентарни избори, защото по този начин няма как да се прави политика, няма как да защитаваш обществото, няма как да защитаваш и своите бъдещи политически решения.

На въпрос на "По света и у нас" Волен Сидеров заяви, че независимо дали партиите от "Обединени патриоти" ще се явят заедно или не на евроизборите, коалицията остава стабилна, а правителството на Бойко Борисов трябва да изкара пълния си мандат, защото има много важни законодателни инициативи. Малко след това стана ясно, че партията на Валери Симеонов - НФСБ, ще се яви самостоятелно на евроизборите, а той е номиниран за водач на листа.

Веднага след Коалиционния съвет, Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров отидоха заедно на паметника на Васил Левски в София, за да се поклонят пред паметта и делото на Апостола на свободата в деня на 146-тата годишнина от обесването му.

Топ 24
Най-четени