COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

След множество сигнали от жители: Пръскат срещу бълхи в Благоевград

Обезпаразитяването ще се осъществява вечер, след 21.00 часа, когато посетителите на парковете са по-малко, съобщиха от общината. Специалистите препоръчват жителите и гостите на града да избягват посещението на обезпаразитените площи поне час, след като бъдат напръскани.

от БНТ
11:40, 15.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Само за няколко седмици над 10 сигнала са подадени в сградата на община Благоевград за нашествие на бълхи в квартал Еленово и централната част на областния град. През този сезон общината е извършила два пъти обезпаразитяване на засегнатите територии, включително на училища и социални заведения.

инж. Дияна Стефанова – главен еколог на община Благоевград: Отново, както при кърлежите и комарите, влияние оказва топлото и влажно време. Този път отново казвам ние ще обработваме терените на детските площадки и около детските площадки и това ще започне от 21ч. тази вечер, като препарата е безопасен за хората.

Северин Кавалов живее в квартал Еленово и каза, че често е хапан от бълхи в площите около дома си. Сподели още, че не се притеснява от ухапванията, защото според него не са опасни.

Северин Кавалов: То зависи, на всеки човек ухапването действа различно. При някои се получават мехури по-малки или по-големи. Някой хора даже, които имат по-яка кожа, изобщо бълхите си подскачат, изобщо не ги хапят.

Пръскане срещу комари и кърлежи ще се извършва и през месец септември, заради по-голямата им популация при смяната на сезоните.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Бум на ново строителство и високи цени на имотите в Благоевград
Бум на ново строителство и високи цени на имотите в Благоевград