НОВИНИ

Наказателна процедура за Унгария - какво следва за бъдещето на ЕС

Състоянието на ЕС беше една от най-дискутираните теми в Европарламента през вчерашния ден, когато председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер произнесе последната си реч пред депутатите. Във фокуса за бъдещето на Общността безспорно попадна Унгария и реалната заплаха тя да бъде лишена от право на глас.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 13.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Това е предложение на депутатите от ЕП, което тепърва трябва да бъде гласувано с пълно единодушие от държавите членки, коментира в Сутрешния блок на БНТ Огнян Златев - ръководител на представителството на Европейската комисия в България.

"Никой никого не е наказал. Това са просто част от демократичните процедури. Не виждам драма, смятам, че с взаимно убеждение, ще бъде постигнат някакъв компромис", заяви Златев.

;

Той коментира и новите предложения за засилване мерките за сигурност във връзка с миграционната вълна, които бяха обсъдени от евродепутатите, както и намерението им за засилване водещата роля на еврото като световна валута.

Огнян Златев: Разширяването на еврозоната ще допринесе за засилването на европейската икономика. Знаете, че имаме още няколко стъпки към Банковия съюз, а това от своя страна ще доведе до подобряването на жизнения стандарт на европейските граждани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възход на къмпингуването в Турция
Възход на къмпингуването в Турция
Бъдещият император на Япония принц Нарухито беше приет от президента Макрон
Бъдещият император на Япония принц Нарухито беше приет от президента Макрон