НОВИНИ

След последния дебат между Тръмп и Клинтън

В Университета на щата Невада в Лас Вегас завърши третият и последен пряк дебат между кандидатите за президент на Съединените щати Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Двамата отново на влизане не си стиснаха ръцете.

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 20.10.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Водещи теми в дискусията, водена от анализатора на "Фокс Нюз" Крис Уолъс, бяха ролята на Върховния съд в страната, правилата за извършване на аборти и ситуацията в Близкия Изток. Тръмп обеща, ако влезе в Белия дом, да излови и да изгони всички наркобарони, укриващи се на територията на Съединените щати.

;

Той защити правото на американците да носят оръжие за самозащита. Тръмп се опита да притисне съперничката си и по въпроса за имиграцията, като я обвини, че води политика на отворени врати и потвърди идеите си за масово депортиране на нелегални имигранти и за издигане на стена по границата с Мексико.

Клинтън заяви, че е готова с подробен план за подобряване на състоянието на икономиката. Обеща да създаде 10 млн. нови работни места в страната и да постави акцента върху "създаването на възможности за дребния бизнес", като в същото време увеличи данъците за милионерите.

Хилари Клинтън: "Аз съм заявявала неколкократно в хода на тази кампания, че няма да повиша данъците на никой, който печели 250 хиляди долара годишно или по-малко. Няма да прибавя и цент към нашия външен дълг."
Доналд Тръмп: "Вие бяхте замесена във всяко ниво на тази държава в рамките на последните 30 години и имате опит. Единственото нещо, което имате над мен, е опит, но е ЛОШ опит, защото всичко, което сте опитали, е завършило ЗЛЕ в продължение на 30 години."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският съвет ще обсъди въпроса с миграцията и отношенията с Русия и Канада
Европейският съвет ще обсъди въпроса с миграцията и отношенията с Русия и Канада
Меркел и Оланд настояха Путин да удължи паузата във въздушните удари над Алепо
Меркел и Оланд настояха Путин да удължи паузата във въздушните удари над Алепо