НОВИНИ

След последния вот - кой какво спечели и загуби?

Наблюдаваме връщане към биполярния модел и ориентиране на хората към по-големите партии. Това смятат Проф. Антоанета Христова и Мира Баджева, които бяха гости в студиото на "Денят започва". Според Баджева и двете големи партии са спечелили и загубили.

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 28.03.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Мира Баджева: "Наблюдаваме връщане към биполярния модел. Очевидно малките партии не предат. хората се ориентираха към големите партии .Залагат на по сигурното, не искат гласовете им да изгорят."
Проф. Антоанета Христова: "Изключително силен мач си дадоха лявото и дясното. Това дава шанс да се върне дебатът на нормална принципна основа, която да лежи на ценности, на механизми на управление и да научи гражданите да разграничават това, което говорят партиите. Ситуацията дава изключителен шанс на ГЕРБ и БСП, защото по време на тези избори, ще започна с този който е загубил, БСП спечели много силен лидер, според мен те ще оценят това което им липсва, за да може постепенно във времето да отидем към нормализация на политическата структура в България. Не очаквах толкова бързо да тръгнем към тази нормализация. Много бързо се изчистиха малките партии. Ако "Воля" не с слее някъде, не би могла да има дълъг живот. Политическите партии трябва да се научат да играят в своето поле."
Мира Баджева: "ГЕРБ спечели, но и за губи. Както и БСП. При ГЕРБ загубата беше, че имаха предсказуем, опитомен коалиционен партньор, едно доста добре сработено правителство, едни послушни министри от съюзника, а сега им предстои да опитомяват едни диви коне в лицето на патриотите, при които и трите партии имат почти противоположни възгледи. Втория проблем е, че се задава една доста сериозен протестен потенциал."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 В ЦИК ще бъде направена повторна проверка на бюлетините
В ЦИК ще бъде направена повторна проверка на бюлетините
​Циклонът Деби вече е класифициран като буря от четвърта степен
​Циклонът "Деби" вече е класифициран като буря от четвърта степен