НОВИНИ

След скандално видео отстраниха шефа на охраната в АЕЦ "Козлодуй"

Началникът на отдел „Физическа защита" в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов бе отстранен от поста си след извършена проверка по инцидент с негово участие, съобщиха днес от Министерството на енергетиката. Решението за уволнението на служителя от централата е взето след като резултатите от проверката са били докладвани на премиера Бойко Борисов, уточняват още от енергийното ведомство. Скандалният случай, при който Пешко Караджов се държал непристойно с полицай от местното управление на МВР, е станал през февруари, но заснетият тогава видео материал беше разпространен преди дни.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:05, 22.07.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Полицай на нощно дежурство в РПУ-Козлодуй заснема видео как шефът на сигурността в Атомната централа Пешко Караджов обижда и заплашва служител, който пише акт за шофиране в нетрезво състояние на негов приятел.

Половин година след случая скандалният шеф е уволнен, полицаят от Козлодуй Цецо Благоев, който пусна видео клипа в социалната мрежа, е доволен, че истината най-сетне е възтържествувала.

Цецо Благоев, полицай: Вътрешно за себе си се чувствам удовлетворен, защото все пак се оказа, че има държава, има кой да защити редовия полицай, за което лично благодаря на премиера. Морална щета, да, на мен специално ми е нанесена във връзка с натиска, който ми се оказва след този случай. Според мен не би трябвало да се отстранява началникът на РПУ-то, както и други колеги от управлението местени на по-ниски длъжности.

За служителите от полицейското управление в Козлодуй обаче случаят не е приключен с уволнението на Караджов. Хората се питат защо прокурорската проверка е прекратена, а началникът им е понижен до районен инспектор. Според Благоев, странни са действията и на директора на Областната дирекция на МВР във Враца Димитър Газибарски.

Цецо Благоев, полицай: Би следвало директорът да следи лично и пряко как ще приключи този случай, дали извършената проверка от областната дирекция е пълна, това гласи и Законът за МВР, дали прокуратурата ще вземе съответните мерки, изглежда той или е подценил случая, или е имал някакъв личен интерес.

В протестна подписка 265 полицаи от региона настояват от МВР да направят пълна проверка по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест години от атентата на норвежкия остров Ютьоя
Шест години от атентата на норвежкия остров Ютьоя
Вълна от насилие в Близкия изток
Вълна от насилие в Близкия изток