НОВИНИ

След срещата с ГЕРБ: Партия „Воля“ остава в парламента

Партия ВОЛЯ остава в парламента, стана ясно след среща на ръководството на групата с това на ГЕРБ. Миналата седмица хората на Марешки напуснаха парламента за ден с аргумента, че депутатите не обсъждат важните за хората теми и поискаха среща с управляващата партия. Сред разговорите днес Цветан Цветанов и Веселин Марешки увериха, че няма никаква сделка за това решение. Обясниха, че са обсъждали само идеите и политката на двете партии.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:02, 20.03.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

На срещата от ГЕРБ са представили пред „Воля“ подробно управленската си програма по сектори. Посочили са нарастването на БВП, ръста на износа и на инвестициите, ниската безработица, увеличаването на средната работна заплата, както и 240 лева минимална пенсия до края на мандата им.

Веселин Марешки - лидер на ВОЛЯ: Ние сме впечатлени от професионализма, който излъчиха най-видните представители в различните сектори на управляващата партия ГЕРБ.

Марешки обясни, че досега в суматохата на парламента не са имали ясна представа нито какво се случва с приетите закони, нито как се развиват цели сектори, затова е доволен от чутото.

Веселин Марешки - лидер на ВОЛЯ: Можеше също да вземем необосновани решения, които в крайна сметка и да навредят на държавата.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Ние, като едни отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме да имаме един работещ, конструктивен диалог с всички парламентарни сили.
;

Цветанов и Марешки отхвърлиха съмненията на опозицията, че решението на „Воля“ е срещу определена цена.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Няма никаква сделка, има просто идеи, които се обсъждат, реални политики, които се реализират, и оценка, която може да бъде дадена от всяка една от парламентарните групи.

А за тези, които се съмняват, че "Воля" остава в парламента, без да искат нещо в замяна, Марешки обяви награда.

Веселин Марешки - лидер на "Воля" Аз съм готов да дам и награда за този от вас, който може да каже едно нещо, за един пост, който сме поискали, за една сделка.

Воля и ГЕРБ се разбраха периодично да правят подобни срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила за формиране на заплатите в болниците обеща министър Ананиев
Нови правила за формиране на заплатите в болниците обеща министър Ананиев
Тереза Мей поиска отлагане на Брекзит, Брюксел е съгласен на кратко удължаване
Тереза Мей поиска отлагане на Брекзит, Брюксел е съгласен на кратко удължаване