НОВИНИ

„Воля“ решава дали да остане в парламента след срещата с ГЕРБ в сряда

Лидерът на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки заяви пред сутрешния блок на БНТ, че решение дали парламентарната група остава в парламента ще бъде взето след срещата с представители на ГЕРБ, предвидена за сряда, на която управляващите ще разяснят управленската и коалиционната си политика. Той допълни, че днес депутатите от „ВОЛЯ“ ще влязат в парламента.Цялото интервю с Веселин Марешки вижте във видеото:

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 15.03.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Депутатите от ПГ на Воля ще влязат днес в Народното събрание, а в сряда ще имат среща с представители на ГЕРБ. На нея управляващите ще разяснят управленската си визия до края на мандата си, както и дали ще продължат да бъдат в коалиция с ОП, обясни лидерът на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки.

Веселин Марешки, лидер на „ВОЛЯ“: След това ще преценим дали ще влизаме, или няма да излизаме.

Обществото остава с впечатлението че депутатите от Обединените патриоти са „политически измамници“, които са влезли в парламента са собствена изгода, заяви Веселин Марешки.

Веселин Марешки, лидер на „ВОЛЯ“: Правим тази крачка, за да ги свалим на земята и да им припомним, че когато са се явявали на избори, са имали обещания за полицай във всяко село, справяне с демографската криза.

По думите на Марешки депутатите от Обединените патриоти са „вредни за България“.

;

По думите на Марешки, ако „ВОЛЯ“ и ГЕРБ не стигнат до съгласие на срещата в сряда, има два варианта - да се разкрие на показ коалицията ДПС-ВМРО и т.нар. „патриотична коалиция“ или да се случи следващата коалиция ДПС-БСП-Патриотите, което по думите му е недопустимо.

Марешки допълни, че третият варинат е да се свикат предсрочни избори, но това е нежелатен вариант.

Веселин Марешки, лидер на „ВОЛЯ“: Това ни спира да бъдем крайни.

Веселин Марешки обаче заяви, че ако трябва, ще се стигне до предсрочни избори, за да се отложи сделката за закупуване на F-16.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов състав на ЦИК се очаква в средата на следващата седмица
Нов състав на ЦИК се очаква в средата на следващата седмица
Димитър Маргаритов: Всяка година потребителите са по-защитени
Димитър Маргаритов: Всяка година потребителите са по-защитени