НОВИНИ

След телевизионния дебат на кандидатите за Елисейския дворец

Сблъсък между фаворитите Еманюел Макрон и Марин Льо Пен в първите телевизионни дебати на кандидат-президентите във Франция. По време на дискусията бяха обсъдени обсъдени множество въпроси, свързани с националната сигурност, образованието, имиграцията и държавните институции. Според анализатори на дебата, продължил близо четири часа, победителят за вечерта беше бившият министър на икономиката - Макрон.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
06:27, 21.03.2017
Чете се за: 01:13 мин.
По света

Еманюел Макрон заяви, че е готов да се изправи пред проблемите на страната си.

Въпреки че има значително по-малко опит от противниците си, той беше категоричен, че традиционната политика не е начина, по който Франция трябва да бъде управлявана.

Макрон се застъпи за приоритизирание на националната сигурност, стриктна политика срещу нелегалната имиграция и подобряване на чистотата на въздуха.

Неговият опонент, Марин Льо Пен, обаче, твърдо изрази несъгласието си с неговия проевропейски план.

Тя заяви, че няма намерение да е лидер на държава, подчиняваща се на Ангела Меркел.

Според нея френският народ трябва да избере посоката, в която върви, а главната водеща сила да бъде националната независимост. Приоритетни точки за Льо Пен бяха разширяването на силите за сигурност и спирането на имиграцията.

Тя твърдо заяви, че Европейския съюз подкрепя несправедливостта и че Франция трябва да последва примера на Великобритания.

Франсоа Фийон заяви, че ще се бори с бюрокрацията и ще работи към превръщането на Франция във водеща международна сила. Той се застъпи за реформи в образователната система и запазване на ядрената енергетика на страната.

По въпроса на имиграцията, Фийон предложи системи за контрол на икономическите бежанци.

Да бъде честен, отворен и справедлив президент - това бе главното обещание на Беноа Амон. Кандидатът заяви, че ще обърне страницата за стари обещания.

Негов ключов фокус бяха разширяването на полицейските сили и преориентацията на Франция към зелена енергия. Той повтори обещанието си и за универсален базов доход.

По отношение на миграцията, Амон заяви, че цифрите не са се променяли през последните десет години.

Левият кандидат, Жан-Люк Меланшон се обяви в подкрепа на екологията и мира. Той предложи разширяване на образователната система и инвестиция в отварянето на повече училища.

По отношение на недоволството на гражданите към полицията, Меланшон заяви, че хората се страхуват от властите и това може да се промени само чрез преразглеждането на много от новоприетите закони.

;

Изненадващо високо одобрение след дебата на кандидата на крайната левица - Жан - Люк Меланшон, който според анализаторите е получил 20 процента одобрение по време на дебата срещу 19 на сто за Льо Пен и Фийон. Може ли да се очакват изненади в битката за Елисейския дворец вижте в прякото включване на кореспондента на БНР във Франция - Юлия Талева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки срещу разпространението на морбили в Пловдивско
Мерки срещу разпространението на морбили в Пловдивско
Как ще се промени работата на Фонда за лечение на деца?
Как ще се промени работата на Фонда за лечение на деца?