НОВИНИ

Следпразнично почистване

Следпразнично почистване започнаха поддържащите фирми в София в очакване на новите снеговалежи. Започна и събирането на изхвърлените вече елхички, които ще се преработват в завода за отпадъци.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:47, 11.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Затоплянето на времето в последните дни позволи да започне междинно почистване на основните булеварди. Така калта и пясъкът ще бъдат измити пред следващия сняг.

"Това е необходимо, защото и през ноември и през декември, автомобилите, които излизат от различни места, с калните си гуми замърсяват платната и всичко това отива в регула, и с цел да не се напрупва е необходимо да се почиства регулярно", каза Стефка Енчева, Столичен инспекторат.

Започна събирането и на изхвърлените коледни елхички. Те не трябва да се поставят вътре в контейнерите, а до тях или в специално оградени места за зелени отпадъци, каквито има в 3 столични района.

"Фирмите изпълнители, които обработват територията на районите, ги събират и извозват до инстлацията за механично и биологично третиране в Хан Богров, където се натрупват и се правят на компост", добави Стефка Енчева.

След заявка се почистват и запушени шахти на уличната канализация, както може да бъде извозени и едрогабаритни отпадъци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разширяването на Околовръстния път
Продължава разширяването на Околовръстния път
Побойникът от Бургас е задържан
Побойникът от Бургас е задържан