НОВИНИ

Сливат две детски градини в район "Западен" в Пловдив

Две детски градини в пловдивския район "Западен" се сливат в една мегаструктура с 11 групи. Това решиха на сесия с 42 гласа „За” общинските съветници днес. Обезпокоени от промените майки на деца от детска градина „Звезда” бяха уверени от кмета на района, че няма да закриват групи, нито ще преместват деца от едното заведение в другото.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
18:15, 18.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Заради намаляване броя на децата в детска градина "Звезда" през последната година общината предложи сливането ѝ със съседната детска градина „Елица”, с която ги дели само една ограда.

Притеснени родители на посещаващи детска градина „Звезда” направиха подписка против сливането с детска градина „Елица”.

Димитър Колев - кмет на район „Западен” в Пловдив
"В интерес на истината аз днес научих за тези притеснения на родителите разговарях с родителите, обяснихме им така много обстойно хората разбраха и наистина смятам, че няма да има притеснения."

В детска градина „Звезда” има 5 групи тази година, а преди са били 8. До момента са подадени 45 молби за записване в първа група. Директорката е временно изпълняваща длъжността и скоро ѝ предстои пенсиониране.

Лиляна Петрова - директор на ДГ ”Звезда”
"Действително децата намаляха и съм на мнение, че ръководството много добре е обмислило въпроса, така че не се прави грешка на този етап. Поне според мене реакцията на родителите е нормална."

На свикана за утре родителска среща в детска градина "Звезда" от Общината ще обяснят на родителите сливането с другото детска заведение „Елица”, за да няма притеснения и паника, каза директорката Петрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите правила за кандидат-гимназистите и матурите
Новите правила за кандидат-гимназистите и матурите
Хари Потър начело в топ 18 на 18-годишните
"Хари Потър" начело в топ 18 на 18-годишните