НОВИНИ

Служител от бензиностанция гаси цигара на клиент с пожарогасител

Видеоклип предизвика огромен интерес в социалните мрежи за броени часове. На него се вижда как служител от бензиностанция гаси цигарата на клиент с пожарогасител.Репортаж на Мая Димитрова.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:34, 04.10.2017
6320
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

"Загаси я, ще се взривим". Дори това предупреждение не спира младежа от автомобила с пернишка регистрация да дръпне за пореден път от цигарата. Секунди по-късно той вече е окъпан с пяната на пожарогасителя. Бързата и категорична реакция е на Христо Димитров, който от три месеца поема нощните смени в столична бензиностанция.

Христо Димитров: Шокира ме неадекватността на това, че не си даваш сметка какви поражения може да има. Отдолу има около 60 тона гориво в резервоарите. Колко да е опасно - каже ли бау, ще се отвори един кратер, дето сигурно сградите като се строят, не се копаят такива основи.

Въпреки че е полунощ, на място има поне десетина човека и още толкова в близките търговски обекти. Христо действа както е инструктиран - при опасност от пожар да действа максимално бързо. Младежът от Перник обаче не показва да е разбрал грешката си. Напротив.

Христо Димитров: Реакцията му беше така леко нападетелна, леко враждебна, леко надменна, какъв си ти, какво си мислиш, че правиш. Някакви странни лафчета от типа на фланелката ми струва повече, отколкото ти е месечният доход.

Идва и полиция, която съставя протокол на младежа с пернишкия автомобил. Телефонът му днес беше изключен и не успяхме да се свържем с него.

Христо Димитров: Има някакви правила, всички викаме правилата са ОК, в същото време във всеки един момент, всеки един от нас за едно или за друго правило си вика - е, за мене не важи, тука ще мина метър, и аз самия съм го правил.

От ръководството на веригата бензиностанции вече са наградили Христо за постъпката му. В разговор с нас заявиха, че напълно подкрепят действията му, но не искат да черпят дивиденти от популярността на видеото. А Христо се надява клипът да покаже, че е важно правилата да се спазват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещи на вицепрезидента Илияна Йотова в Молдова
Срещи на вицепрезидента Илияна Йотова в Молдова
Какво ще се случи, след като президентът върна кандидатурата на Георги Чолаков?
Какво ще се случи, след като президентът върна кандидатурата на Георги Чолаков?