Служители на обувен цех във Ветрен, Пазарджишко, излязоха на протест и направиха жива верига пред предприятието, което се закрива. Хората не са получавали заплати от три месеца, а всички 140 служители са освободени. Работниците обаче настояват да получат парите си, които са изработили.

Ветрен, Септември

До живата верига пред портала на предприятието се стигна, след като работници, изпратени от изпълнителния директор на цеха, се опитаха да влязат вътре, за да приберат останалите в халето машини:

Вече 3-ти месец хората не са получавали заплати. Фирмата е закрита, а те са освободени от работа. На улицата остават хора, работили близо 20 години в цеха за обувки.

Радослав Лютаков – кмет на град Ветрен: Имаха уверението, че ще си получат заплатата, както трябва, че всичко ще си мине по реда. обаче се оказа. че не им дадоха всичко.

Работниците са сигнализирали и Инспекцията по труда, която е съставила на фирмата над 70 акта. От там им отговорили. Представители на фирмата, която е собственост на италианци, не бяха открити за коментар.