НОВИНИ

Служители на обувен цех във Ветрен протестират заради неизплатени заплати

Служители на обувен цех във Ветрен, Пазарджишко, излязоха на протест и направиха жива верига пред предприятието, което се закрива. Хората не са получавали заплати от три месеца, а всички 140 служители са освободени. Работниците обаче настояват да получат парите си, които са изработили.

служители обувен цех ветрен протестират заради неизплатени заплати
bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 23.02.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

До живата верига пред портала на предприятието се стигна, след като работници, изпратени от изпълнителния директор на цеха, се опитаха да влязат вътре, за да приберат останалите в халето машини:

Вече 3-ти месец хората не са получавали заплати. Фирмата е закрита, а те са освободени от работа. На улицата остават хора, работили близо 20 години в цеха за обувки.

Радослав Лютаков – кмет на град Ветрен: Имаха уверението, че ще си получат заплатата, както трябва, че всичко ще си мине по реда. обаче се оказа. че не им дадоха всичко.

Работниците са сигнализирали и Инспекцията по труда, която е съставила на фирмата над 70 акта. От там им отговорили. Представители на фирмата, която е собственост на италианци, не бяха открити за коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 18 души са ранени при серия експлозии в завод в Чехия
Най-малко 18 души са ранени при серия експлозии в завод в Чехия
 Откриха причината за взрива, опожарил ресторант във Варна
Откриха причината за взрива, опожарил ресторант във Варна